Mitä puhumattomuus opetti minulle?

Jouduin olemaan puhumatta 3 päivää kurkkukipuni takia ja se opetti muutamia upeita asioita minulle. Haluisin jakaa näitä oivalluksia teidän kanssa myös, koska ne oli aika hienoja. Plus koska joudun edelleen ottamaan iisisti puhumisen kanssa ja päässä vaikka mitä jaettavaa, on vaan pakko kirjoittaa niistä muuten pää ei toimi kunnolla.  

- Tajusin ja näin vielä selkeämmin kuinka upeita ja rakastavia tyyppejä minun äitini ja veljeni ovatkaan. Miten ihanaa olikaan kuunnella heitä ilman, että mietin mitä itse sanoisin seuraavaksi. Se toi välillemme aivan uudenlaista vapautta ja tilaa. Heitä katsellessa ymmärsin myös selkeämmin mistä kuuntelu taitoni, puheliaisuuteni, malttamattomuuteni ja malttini tulevat. 

- Näin metsässä kaksi käärmettä, jotka opettivat minulle kuinka typerää on pelätä mitä muut miettivät minusta tai tekemisistäni kun en pelkää edes käärmeitä! Luonto siis kuulosti ja näytti entistä selkeämmältä.

- Päässäni olevat äänet hiljenivät huomattavasti kun ei tarvinnut vastata kenellekään mitään.
Ei tarvinnut selittää kenellekään mitään.

- Tajusin kuinka usein yritän antaa toiselle neuvojani, kokemuksiani, näkemyksiäni vaikka vain kuuntelu riittäisi. Ei tarvitse edes nyökkäillä tai elehtiä.

- Tajusin myös kuinka paljon itse laitan itselleni paineita yllä mainituista asioista vaikka tosiaankin usein toiselle pelkkä kuuntelu riittäisi.

- Pystyin olemaan enemmän läsnä tässä hetkessä.

- Ehkä minusta tulisikin vielä joskus hyvä psykologi/terapeutti, koska ihmismieli on mielestäni maapallon mielenkiintoisimpia asioita.

- Pelkästään elehtimällä pääsee jo niin pitkälle toisen kanssa.

- Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että täytämme tyhjyyttä/hiljaisuutta aivan liian helposti ja nopeasti. Mitä jos vaan oltaisiin siinä epämukavassa tai ihanassa hiljaisuudessa hieman pidempään? Mitä silloin tapahtuisi? Näkisimmeköhän toisen tai itsemme selkeämmin siinä tilanteessa? Pelkäämmekö me niin paljon sitä ettei tilanne ole kontrollissamme? Miksi oikein pelkäämme sitä? Mitä jos juurikin se tuo haluamaamme vapautta ja iloa mitä olemme etsineet?

- Pystyin olemaan rehellisempi itselleni kun en käyttänyt energiaani itseni, näkemyksieni tai ajatusteni selittämiseen.

-Pystyin antamaan muiden olemaan vapaammin omia itsejään. Haluni kontrolloida tilannetta oli poissa ja se tuntui aivan uskomattoman hyvältä sekä vapauttavalta!

- Maailma joka on täynnä tarinankertojia on rikkautta täynnä. Maailma joka on täynnä kuuntelijoita on rakkautta täynnä.

Näiden oivallusten myötä ajattelin pitää jatkossa aina kerran kuukaudessa päivän jolloin en puhu yhtään mitään. Jos ruudun toisella puolella on muita kiinnostuneita, voidaan pitää vaikkapa yhteinen hiljanen päivä ja jakaa oivalluksiamme toisillemme. Tiedän, että saman päivän yhteensovittaminen kaikille voi olla lähes mahdotonta, joten vain omien oivallusten jakaminen voisi myös tuoda lisää syvyyttä tähän hommaan.

Olen ihan varma, että me kaikki voimme oppia lisää itsestämme ja toisistamme tällä tavalla. Kerro jos innostuit tai jos sinulla on jo omia kokemuksia tästä. Olisi ihana kuulla!  Palataan tähän taas ensi kuussa! 

Kuvassa upea ja lahjakas Roza Ahmad

Rakkaudella, Arez

Using Format